Cuketové bochánky se sýrem

Suroviny

uzená krkovička
100 g
cuketa
600 g
citrónová kůra
1 ks
sůl, pepř
vejce
3 ks
olivový olej
3 PL
pivo
250 ml
hladká mouka
150 g
drcený kmín
sladká paprika
nastrouhaný eidam
350 g

Postup přípravy:

 

Těstíčko : 3 vejce,, 3 lžíce olivového oleje, 250ml piva, 150g hl. mouky, sůl, pepř, drcený kmín, sladká paprika
350g strouhaného eidamu

Těstíčko vytvoříme:

žloutky vymícháme s olejem, přidáme pivo, po částech mouku a nakonec osolíme, opepříme, na špičku nože přidáme sladkou papriku a 1/2 lžičky drceného kmínu. Necháme odležet 10 minut. Z bílků si vyšleháme sníh, necháme v ledničce.

Mezitím si nastrouháme cuketu na hrubém struhadle, posolíme a necháme na cedníku asi 10 minut odkapat. Přebytečnou vodu vymačkáme pomocí lžíce.

V míse smícháme s jemně na kostičky nakrájenou uz. krkovičkou, nastrouhanou citr. kůrou a smícháme s těstíčkem, do kterého jemně vmícháme ušlehaný sníh těsně před pečením. 

Pečeme na rozpáleném oleji v hluboké pánvi a vykrajujeme lžičkou těstíčko, které pouštíme do oleje a smažíme dozlatova. Necháme okapat na ubrousku.

Ještě horké podáváme. Zdobíme strouhaným sýrem.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.6.2011 1:39| autor: MARSYZ

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist