Čokoládová pěna s červeným pepřem

Suroviny

hořká čokoláda
180 g
šlehačka
150 ml
smetana na vaření
100 ml
vejce
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
červený pepř celý
2 ČL
máta
1 ks

Postup přípravy:

Čokoládu drobně nasekáme. Smetanu (na vaření) svaříme s cukrem, vsypeme čokoládu a rozmixujeme, až se čokoláda rozpustí. Pak přidáme vejce a rovněž ho rozmixujeme. Necháme zchladnout. Zatím ušleháme smetanu ke šlehání a zlehka ji vmícháme do vlažné čokoládové směsi spolu s červeným pepřem. Pěnu necháme v pohárech vychladit. Zdobíme šlehačkou, kuličkami červeného pepře a třeba lístky máty.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.5.2015 8:18| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist