Čočkový salát s bramborami

cockovy-salat-s-bramborami-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

červená čočka
150 g
předem ve slupce uvařená brambora (varný tip A)
500 g
velká masitá paprika (červená nebo různá barva)
3 ks
feferonka
1 ks
česnek
1-2 stroužky
cibulka s natí
4 ks
sušený tymián
1 ČL
olivový olej
5 PL
citrónová šťáva (z 1 ks citrónu)
1 ks
sůl, drcený pepř
dle chuti
červená cibule na ozdobu
1 ks
dílky citrónu
dle chuti

Postup přípravy:

Čočku propláchněte, zalijte dostatečným množstvím vody, uveďte do varu a povařte 5 minut (déle ne, jinak se rozvaří). Sceďte ji a nechte vychladnout. Papriky dejte na plech, vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte 10 – 15 minut (dokud nejsou opečené a tmavé). Vyndejte je, vložte do plastového sáčku na 15 minut, potom je oloupejte a nakrájejte na kostičky. V pánvi zahřejte olej s tymiánem, nakrájenou feferonkou a česnekem nakrájeným na plátky, odstavte, vmíchejte kostičky paprik a nechte vychladnout. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky, dejte do mísy, přidejte nakrájené cibulky i s natí, studenou čočku, papriky, zalijte citrónovou šťávou, podle chuti osolte a opepřete, promíchejte a nechte chvíli v chladu rozležet.

Tip: můžete použít jakoukoli čočku, předem ji vždy uvařte doměkka (každý druh čočky vyžaduje jinou délku vaření).

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.1.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist