Čirokovník se švestkami a mandlemi

probio_cirokovnik-1100x618.jpg Zdroj: www.probio.cz

Suroviny

loupaný čirok PROBIO
150 g
mletý modrý mák
100 g
slunečnicový olej na pečení a smažení
2 PL
rozinka
100 g
pohanková mouka PROBIO
dle potřeby
javorový nebo agávový sirup
5 PL
celá hnědá mandle
1 hrst
mléko
600 ml
sůl
1 špetka
mletý vanilkový prášek
1/2 ČL
mletý hřebíček
1 špetka
skořice
1 ČL
máslo
dle potřeby
vejce
2 ks
švestka
200 g

Postup přípravy:

Čirok propláchněte pod proudem tekoucí vody a dejte do hrnce s mlékem a špetkou soli. Přiveďte k varu a na velmi mírném ohni vařte pod pokličkou 25 minut. Do teplé čirokové kaše vmíchejte mletý mák, olej, rozinky, vanilku a hřebíček. Nechte zchladnout. Mezitím vymažte dortovou formu máslem a vysypte moukou (nebo vyložte papírem na pečení). Vychladlou kaši oslaďte sirupem a přidejte do ní žloutky. Z bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho zapracujte do těsta. Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto nalijte do formy, ozdobte švestkami a loupanými mandlemi. Pečte cca 45 minut.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.9.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist