Chlebíček s kakaem a čokoládovou polevou

Suroviny

velká vejce
4 ks
cukru moučka
250 g
másla
1 PL
hrubá mouka na vysypání
oleje
150 ml
horké vody
100 ml
hladké mouky
250 g
prášku do pečiva
2 ČL
kakaa
2 PL
čokolády na vaření
100 g
ztuženého tuku
100 g

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

1. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Z bílků a 1/2 cukru ušleháme sníh. Formu na chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2. Žloutky prošleháme se zbytkem cukru na hladký krém, postupně zašleháváme olej, vodu a mouku s práškem do pečiva. Do těsta opatrně vmícháme sníh. Jednu třetinu těsta oddělíme a obarvíme kakaem.

3. Do formy dáme světlé těsto a stěrkou ho vytáhneme po stranách k okrajům. Přidáme tmavé těsto a pečeme 30–45 minut. Ke konci špejlí vyzkoušíme, jestli je těsto hotové.

4. Z tabulky vychlazené čokolády dlouhým ostrým nožem seřízneme několik hoblin. Ve vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme nalámanou čokoládu a vymícháme do hladka.

5. Vychladlý chlebíček polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme hoblinami.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.3.2011 8:59| autor: evhu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist