Bílkový chlebíček s ořechy

Suroviny

bílek

4 ks

moučkový cukr

130 g

rozinky

130 g

ořechy

130 g

kandované ovoce

130 g

hrubá mouka

70 g

máslo

30 g

rum nebo rumová tresť

1 PL

hořká čokoláda

50 g

tuk na vymazání formy

dle potřeby

mouka na vysypání formy

dle potřeby

moučkový cukr nebo rumová poleva

dle libosti

Postup přípravy:

Z bílků ušlehejte sníh, přidejte prosátý cukr a vyšlehejte dotuha. Přimíchejte prosátou mouku, rozpuštěné vychladlé máslo a rum. Rozinky operte v horké vodě a osušte, ořechy nahrubo nasekejte, kandované ovoce pokrájejte a vše vmíchejte do směsi. Přidejte ještě nastrouhanou čokoládu a hmotu nalijte do vymazaného a vysypaného srnčího hřbetu. Formu vložte do trouby vyhřáté na 180°C a chlebíček upečte (asi 35 minut). Nechte vychladnout, vyklopte a pocukrujte nebo polijte rumovou polevou.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist