Červená polévka s řepou a mrkví

Suroviny

střední červenou řepu
1 ks
větší mrkve
2 ks
vývar či vývarovou kostku
sůl a pepř
pár lístků čerstvé bazalky (obměna: použijte rozmarýnu)
olivový olej
citron

Postup přípravy:

Nahrubo či na jemno nastrouháme červenou řepu, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, případně i několik kousků řepy, zalijeme či vývarem a začneme vařit. Postupně přidáme vývarovou kostku, pokud nemáme vývar, bazalkové lístky, opepříme a ke konci vaření případně dosolíme. Když je mrkev měkká, ochutnáme a podle chuti mírně okyselíme citronovou šťávou, protože mrkev je hodně sladká. Ke konci vaření polévku zakápneme olivovým olejem.

Tipy:
Máte-li rádi ostrou chuť, zkuste nešetřit pepřem nebo přidat trochu pálivé chilli papričky. Polévka má pikantní chuť i bez pálivých chutí, ovšem s trochou ostrosti bude ještě lepší a více zahřeje.

Nemáte-li bazalku, zkuste jinou bylinku. Výbornou zkušenost mám s rozmarýnou a to do jakéhokoliv zeleninového i masového vývaru. Povznese polévku do úplně jiných výšin!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Renata Petříčková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist