Buchta ze sodovky se smetanou a ovocem

Suroviny

vejce
4 ks
cukr
25 dkg
polohrubá mouka
35 dkg
olej
125 ml
pomerančová sodovka
175 ml
prášek do pečiva
šlehačka
ztužovač šlehačky
zakysaná smetana
vanilkové cukry
2 balíčky

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vyšleháme vejce s cukrem, přidámě mouku s práškem do pečiva, přidáme olej a sodovku. Dáme péct do trouby. Po vytažení z trouby a schládnutí dáme navrch krém, který uděláme ze šlehačky, zakysané smetany, stužovače šlechačky a vanilkovým cukrem. Vyšleháme do tuhé formy. Do krému dáme jakékoliv ovoce a můžeme posypat třeba grankem.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.6.2011 11:56| autor: Lorena

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist