Buchta ze sodovky se smetanou a ovocem

Suroviny

vejce
4 ks
cukr
25 dkg
polohrubá mouka
35 dkg
olej
125 ml
pomerančová sodovka
175 ml
prášek do pečiva
šlehačka
ztužovač šlehačky
zakysaná smetana
vanilkové cukry
2 balíčky

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vyšleháme vejce s cukrem, přidámě mouku s práškem do pečiva, přidáme olej a sodovku. Dáme péct do trouby. Po vytažení z trouby a schládnutí dáme navrch krém, který uděláme ze šlehačky, zakysané smetany, stužovače šlechačky a vanilkovým cukrem. Vyšleháme do tuhé formy. Do krému dáme jakékoliv ovoce a můžeme posypat třeba grankem.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
25.6.2011 11:56| autor: Lorena

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist