Brambory zapečené s prejtem a kapustou

Suroviny

ve slupce uvařených brambor

1 kg

jitrnicového prejtu

500 g

kapusty

1 ks

slaniny

80 g

cibule

1 ks

česneku

2 stroužky

sůl, pepř

dle chuti

drcený kmín

dle chuti

sádlo

dle potřeby

Postup přípravy:

Kapustu očistěte, odkrojte košťál a povadlé listy a nakrájejte ji na nudličky. Vhoďte je do vroucí osolené vody a asi 3 minuty povařte. Slijte přes cedník a nechte okapat (vývar můžete použít k přípravě zeleninové polévky). Slaninu nakrájejte na kostičky a vložte do horké pánve. Cibuli nakrájejte najemno, a až se slanina trochu vyškvaří, přidejte ji do pánve a osmahněte. Přidejte okapanou kapustu, ochuťte prolisovaným česnekem, solí, pepřem a kmínem a odstavte. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Do sádlem vytřeného pekáčku poklaďte polovinu brambor, na ně natřete polovinu dávky kapusty, v další vrstvě dejte prejt, zakryjte druhou polovinou kapusty a jako poslední vrstvu poklaďte osolené a opepřené brambory. Povrch pokapejte rozehřátým sádlem a pekáček vložte do trouby vyhřáté na 180 °C. Pokrm zapečte, dokud nejsou brambory nazlátlé a křupavé.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.10.2016 9:01| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist