Bramborová polévka s jablky a špenátem

Suroviny

brambory

600 g

zelená jablka

150 g

čerstvé mladé špenátové lístky

100 g

šalotka

20 g

česnek

1 stroužek

smetana 12%

100 ml

mletý pepř, sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané brambory, oloupaná, jádřince zbavená jablka a oloupanou šalotku zalijeme vodou tak, aby bylo vše ponořené, trošku osolíme, uvedeme do varu, teplotu snížíme a uvaříme doměkka, pak rozmixujeme. Vmícháme smetanu, podle potřeby naředíme vodou a opět uvedeme do varu. Přidáme dobře oprané, překrájené špenátové lístky a několik minut povaříme, ochutíme oloupaným utřeným stroužkem česneku, osolíme a opepříme. Podáváme s opečenou bagetou nebo na kostičky nakrájeným opečeným rohlíkem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.9.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist