Barevná sekaná s vejci

Suroviny

mleté maso (směs hovězího a vepřového)
500 g
natvrdo uvařené vejce
4 ks
slanina
50 g
sladkokyselá okurka
4 ks
sterilovaná kápie
2 PL
cibule
1 ks
syrové vejce
1 ks
mléko
2-3 PL
česnek
1 stroužek
strouhanka
dle potřeby
masový vývar na podlití
dle potřeby
majoránka
dle chuti
sůl, mletý pepř
dle chuti
sádlo na vymazání pekáče
dle potřeby

Postup přípravy:

Na pánvi rozškvaříme nadrobno nakrájenou slaninu; přidáme drobně nakrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Pánev odstavíme z ohně; cibuli se slaninou necháme prochladnout a pak přidáme spolu se syrovým vejcem, mlékem a rozetřeným česnekem k mletému masu. Směs ochutíme majoránkou, osolíme, opepříme, podle potřeby zahustíme strouhankou, důkladně promícháme a necháme krátce odležet. Připravenou masovou směs rozválíme na potravinářské fólii na plát silný 2 cm. Do středu plátu položíme celá vařená oloupaná vejce, sterilované okurky a proužky sterilované kapie a pomocí fólie masový plát zavineme do tvaru sekané. Sekanou vložíme do vymazaného pekáče, podlijeme troškou vývaru, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a upečeme dozlatova. Podáváme s brambory nebo chlebem.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.12.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist