Banánky s krémem a borůvkami

Suroviny

voda

1/4 l

máslo

300 g

sůl

1 špetka

polohrubá mouka

150 g

vejce

6 ks

pískový cukr

100 g

borůvky (nebo i jiné ovoce)

dle libosti

citrónová poleva

dle potřeby

Postup přípravy:

Těsto: 1/4 l vody, 50 g másla, špetka soli, 150 g polohrubé mouky, 4 vejce

Náplň: 250 g másla, 2 vejce, vanilkový cukr, 100 g pískového cukru, borůvky

Vodu s máslem a solí přivedeme do varu a za stálého míchání přisypáváme mouku. Mícháme, až se těsto nepřichytává kastrolu. Ještě do teplého těsta vmícháme rychle jedno vejce a necháme vychladnout. Potom vmícháme ostatní vejce – jedno po druhém. Hladké těsto vložíme do sáčku s ozdobnou koncovkou. Na plech dáme pečící papír a banánky nastříkáme ve dvojité vrstvě na sebe. Vložíme do předehřáté trouby a upečeme. Trouba se během pečení nesmí otevírat, těsto by kleslo. Ještě teplé banánky rozkrojíme a necháme vychladnout. Pak banánky potřeme citrónovou polevou, naplníme krémem a borůvkami.

Krém: vejce s cukrem ušleháme ve vodní lázni dohusta. Dáme vychladnout. Máslo utřeme do pěny a vychladlou vaječnou směs opatrně po lžičkách zašleháváme do máslové hmoty a společně vyšleháme dohladka.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist