Bábovka s banány a polevou

Suroviny

polohrubé mouky
400 g
středně velké banány
4 ks
másla
100 g
cukru krystal
250 g
vejce
3 ks
smetany
8 PL
prášek do pečiva
1 ks
strouhanka
tuku
10 g
kokos
rum nebo citronová šťáva
čokoládová poleva

Postup přípravy:

Máslo utřeme s cukrem a žloutky, mouku smícháme s práškem do pečiva a banány si rozmačkáme či rozmixujeme. Do utřeného másla postupně vmícháváme banány a mouku a střídavě přidáváme smetanu. Z bílků si ušleháme pevný sníh a opatrně nakonec vmícháme. Formu na bábovku si vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a naplníme těstem.

Bábovku pečeme pozvolna cca 45-60 minut. Většinou ji peču cca na 170° C.

Hotovou ji vyklopíme na mřížku a propíchneme špejlí na několika místech, do kterých kápneme rum nebo citronovou šťávu.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist