Anglické brambory se slaninou a vejcem

Suroviny

syrové brambory
750 g
červená paprika (ne kapie)
1 ks
jarní cibulka s natí
1 svazek
anglická slanina
250 g
olej
4 PL
sůl a pepř
dle chuti
vejce
4 ks
kadeřavá petrželka
1 snítka

Postup přípravy:

Brambory, papriku a naťové cibulky nakrájíme na plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit. Pak ji z pánve vyjmeme a dáme stranou. Ve slaninovém výpeku zahřejeme 2 lžíce oleje. Přidáme plátky brambor, které opékáme za stálého obracení zhruba 15 minut dozlatova. Přidáme cibulku, papriku i anglickou slaninu, trochu nasekané petrželky a přibližně 5 minut spolu s bramborami podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme. Pečené brambory podáváme s volskými oky, posypané petrželkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4  Hodnoceno: 15x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.10.2017 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist