Závitky z uzeného bůčku se zelím

Suroviny

kysané zelí
1/2 sáčku
drcený kmín
1/2 ČL
malá cibule
1 ks
cukr
1 PL
uzená slanina
500 g
provensálské koření
dle chuti
špejle
dle potřeby
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Vymačkejte 1/2 sáčku kysaného zelí (můžete ho předem propláchnout studenou vodou), vmíchejte do něj 1/2 lžičky drceného kmínu, drobně nakrájenou malou cibuli a lžíci cukru. Na tenké dlouhé plátky nakrájejte 500 g uzené slaniny široké asi 6-7 cm nebo vykostěný uzený bůček. Každý plátek posypte trochou provensálského koření, narovnejte na něj vrstvu zelí, stočte do závitku a po dvou je napíchněte na špejle. Potřete je olejem a zvolna z obou stran opečte na grilu.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist