Zapečená směs s masem a vejci

Suroviny

vepřová plec
500 g
uzené maso
250 g
chlebíčková veka
1 ks
vejce
5 ks
mléko
250 ml
sůl, pepř
dle chuti
máslo
dle potřeby
petrželka, nasekaná kopřiva
dle chuti

Postup přípravy:

Veku nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme chvíli rozležet. Vepřové maso uvaříme zvlášť, zároveň vaříme i uzené maso a po vychladnutí je nakrájíme nadrobno. Bylinky nasekáme, kopřivy před přípravou spaříme horkou vodou. Kostičky veky, maso i bylinky smícháme, mírně osolíme a opepříme. Bílky ušleháme na tuhý sníh a vmícháme do směsi. Pekáč silně vymastíme máslem, nádivku do něho rozložíme a urovnáme, povrch pokapeme ještě máslem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
26.3.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist