Zadělávaná slepice se smetanou a hráškem

Suroviny

slepice
1 ks
sůl
másla a hladké mouky
50 g
slepičího vývaru
1/2 l
smetany
1/4 l
muškátový oříšek
sterilovaného hrášku
100 g
oleje
2 PL
menší cibuli
1 ks

Postup přípravy:

Očištěnou a omytou slepici rozpůlíme a uvaříme v osolené vodě. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Uvařenou slepici vykostíme, nakrájíme na kousky a krátce na osmažené cibuli opečeme.

Z mouky a části másla si připravíme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem a nalijeme na maso. Přidáme okapaný hrášek, smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme. Hotový pokrm zjemníme máslem, okořeníme strouhaným muškátovým oříškem a jen prohřejeme. Dobrou chuť!

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Markéta Dušková

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist