Velikonoční fazolová polévka se smetanou

Suroviny

fazolí

200 g

brambory

3 ks

hovězího vývaru

1 l

mrkve

2 ks

sádla nebo másla

1 PL

cibule

1 ks

hladké mouky

2 PL

světlý toustový chléb

česneku

2 stroužky

petržel

1 ks

majoránka, sůl, pepř

smetana na vaření

1 ks

vykrajovátko ve tvaru zajíčka

Postup přípravy:

Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je uvaříme doměkka. Přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme vlažný vývar z fazolí. Přidáme hovězí vývar a znovu povaříme. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou. Před podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.

Recept by Penam

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2015 9:59| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist