Velikonoční fazolová polévka se smetanou

Suroviny

fazolí
200 g
brambory
3 ks
hovězího vývaru
1 l
mrkve
2 ks
sádla nebo másla
1 PL
cibule
1 ks
hladké mouky
2 PL
světlý toustový chléb
česneku
2 stroužky
petržel
1 ks
majoránka, sůl, pepř
smetana na vaření
1 ks
vykrajovátko ve tvaru zajíčka

Postup přípravy:

Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je uvaříme doměkka. Přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme vlažný vývar z fazolí. Přidáme hovězí vývar a znovu povaříme. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou. Před podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.

Recept by Penam

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2015 9:59| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist