Velikonoční fazolová polévka se smetanou

Suroviny

fazolí

200 g

brambory

3 ks

hovězího vývaru

1 l

mrkve

2 ks

sádla nebo másla

1 PL

cibule

1 ks

hladké mouky

2 PL

světlý toustový chléb

česneku

2 stroužky

petržel

1 ks

majoránka, sůl, pepř

smetana na vaření

1 ks

vykrajovátko ve tvaru zajíčka

Postup přípravy:

Propláchnuté fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je uvaříme doměkka. Přidáme mrkev, na drobno nakrájenou petrželku, rozdrcený česnek, majoránku a brambory. Jemně osolíme a opepříme. Ze sádla (nebo másla) a mouky uděláme jíšku, do které přilijeme vlažný vývar z fazolí. Přidáme hovězí vývar a znovu povaříme. Z toustového chleba vykrojíme zajíčky a lehce je opečeme na pánvi. Naservírovanou polévku ozdobíme připravenými zajíčky, osmaženou cibulkou a čerstvou petrželkou. Před podáváním můžeme také polévku doplnit lžící smetany.

Recept by Penam

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2015 9:59| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist