Vdolečky s jablečným pyré a smetanou

Suroviny

hladká mouka

250 g

mléko

150 ml

cukr

60 g

droždí

20 g

vejce

2 ks

rozinky

1 hrst

hera

80 g

sůl

1 špetka

jablka

500 g

smetana ke šlehání

250 g

cukr na posypání

dle chuti

vanilkový cukr nebo skořice

dle chuti

olej na smažení

dle potřeby

mouka na vál

dle potřeby

Postup přípravy:

Droždí rozmíchejte v polovině vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, zakryjte a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, zbylý cukr, kvásek, zbylé vlažné mléko a rozmíchejte. Přilijte rozehřátý vlažný tuk, nasypte oprané a osušené rozinky a vypracujte hladké vláčné těsto, které se nelepí. Mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Potom ho znovu propracujte, na pomoučeném vále rozdělte na stejné dílky a rukama vytvarujte vdolečky. Ty opět zakryjte a nechte půl hodiny kynout. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Vložte je do kastrolu a nechte při mírné teplotě rozvařit na kaši. Ochuťte cukrem a vanilkovým cukrem nebo skořicí a odstavte. Ze smetany ušlehejte šlehačku. Vdolečky usmažte z obou stran ve vrstvě rozpáleného oleje. Můžete je také rozložit na olejem vytřený plech a upéct v troubě vyhřáté na 180°C. Horké vdolečky rozdělte na porce, potřete jablečným pyré a ozdobte kopečkem šlehačky.

Tip: místo šlehačky ozdobte vdolky zakysanou smetanou.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist