Vdolečky s jablečným pyré a smetanou

Suroviny

hladká mouka
250 g
mléko
150 ml
cukr
60 g
droždí
20 g
vejce
2 ks
rozinky
1 hrst
hera
80 g
sůl
1 špetka
jablka
500 g
smetana ke šlehání
250 g
cukr na posypání
dle chuti
vanilkový cukr nebo skořice
dle chuti
olej na smažení
dle potřeby
mouka na vál
dle potřeby

Postup přípravy:

Droždí rozmíchejte v polovině vlažného mléka, přidejte lžičku cukru, zakryjte a nechte vzejít kvásek. Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl, zbylý cukr, kvásek, zbylé vlažné mléko a rozmíchejte. Přilijte rozehřátý vlažný tuk, nasypte oprané a osušené rozinky a vypracujte hladké vláčné těsto, které se nelepí. Mísu zakryjte čistou utěrkou a těsto nechte na teplém místě půl hodiny kynout. Potom ho znovu propracujte, na pomoučeném vále rozdělte na stejné dílky a rukama vytvarujte vdolečky. Ty opět zakryjte a nechte půl hodiny kynout. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kousky. Vložte je do kastrolu a nechte při mírné teplotě rozvařit na kaši. Ochuťte cukrem a vanilkovým cukrem nebo skořicí a odstavte. Ze smetany ušlehejte šlehačku. Vdolečky usmažte z obou stran ve vrstvě rozpáleného oleje. Můžete je také rozložit na olejem vytřený plech a upéct v troubě vyhřáté na 180°C. Horké vdolečky rozdělte na porce, potřete jablečným pyré a ozdobte kopečkem šlehačky.

Tip: místo šlehačky ozdobte vdolky zakysanou smetanou.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist