Tvarohový zapečený dezert

Suroviny

tvaroh
250 g
vejce
3 ks
moučkový cukr
3 PL
vanilkový cukr
1 ks
sůl
1 špetka
jahody
1 hrnek
máslo a hrubá mouka na vymazání
dle potřeby

Postup přípravy:

Tvaroh se žloutky a moučkovým cukrem utřeme dohladka. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do tvarohu. Hmotu rozdělíme do čtyř zapékacích mističek nebo porcelánových hrnků vymazaných máslem a vysypaných moukou.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Do vyššího pekáče dáme vodu, postavíme do ní hrnky a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C. Pečeme asi 20 minut do zezlátnutí povrchu. Během pečení nakrájíme jahody na kousky, zasypeme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání svaříme na hustou omáčku. Horké suflé ihned po upečení polijeme horkými jahodami, ozdobíme lístkem máty a podáváme.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.9.2012 4:00| autor: Terunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist