Teplý hráškový salát s pošírovaným vejcem

hraskovy-salat-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

hrášek
250 g
mladý hrášek
150 g
chřest (může být i mražený)
40 g
hlávkový salát
1 ks
jarní cibulka
4 ks
pošírované vejce
4 ks
krajíček opečené veky
dle potřeby
sůl, pepř
dle chuti
ocet
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Hrášek, mladý hrášek a chřest oblanšírujeme ve slané vodě a necháme odkapat. V naběračce v octové vodě pošírujeme 4 vejce. Do pánve se zahřátým olejem vložíme nakrájenou jarní cibulku (na větší kusy), blanšírovanou zeleninu a na malém plameni vše krátce osmahneme – zelenina nesmí být rozvařená, ale pevná na zkus. Odstavíme z ohně, přidáme natrhaný salát a promícháme. Zeleninu rozdělíme na porce, přidáme pošírovaná vejce a na oleji nebo na grilu osmahnuté krajíčky veky.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.4.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist