Studená pórková polévka se smetanou

Suroviny

bílá část pórku
450 g
brambory
1 kg
kuřecí vývar
150 dcl
máslo
3 PL
sladká smetana
250 ml
cibule
1 ks
bílý pepř
1 špetka
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Bílé části pórku nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na drobno. Ve větším hrnci na rozpuštěném másle zprudka osmahneme pórek s cibulí. Měkký pórek zalijeme vývarem, polévkový základ přivedeme k varu, přidáme do něj na kostičky nakrájené, oloupané brambory a vaříme tak dlouho, dokud brambory nezměknou. Mírně prochladlou polévku rozmixujeme, necháme v lednici důkladně vychladit. Vychlazenou polévku podle chuti okořeníme pepřem a dochutíme solí, nakonec vmícháme smetanu. Jednotlivé porce servírujeme ozdobené osmahnutými kolečky pórku nebo pažitkou.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.1.2015 8:09| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist