Španělský mandlový dort s čokoládou

Suroviny

poleva
1 balíček
žloutek
6 ks
moučkový cukr
80 g
vanilkový cukr
1 balíček
mandlový likér
2 PL
bílek
6 ks
cukr
80 g
mandle
2 PL
smetana ke šlehání
500 ml
oříškovo-nugátový krém
100 g
smetana
2 balíčky
mléčná čokoláda
130 g

Postup přípravy:

Na těsto: 1balení Polevy tmavé Dr.Oetker, 6 žloutků, 80 g moučkového cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 2 PL mandlového likéru (např. Amaretto), 6 bílků, 80 g cukru, 200 g strouhaných mandlí

Na náplň: 500 ml smetany ke šlehání, 100 g oříškovo-nugátového krému (např. Nutella), 2 balíčky Smeta-fixu Dr.Oetker

Na ozdobení: 2 vrchovaté PL hotové náplně, 130 g nadrobno nakrájené mléčné čokolády, 2 PL opražených plátků mandlí

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Příprava:

1. Na těsto rozpustíme polevu podle návodu na obale a necháme vychladnout. Žloutky, moučkový cukr, vanilínový cukr a likér vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny a vmícháme zchladlou polevu. Bílky vyšleháme s cukrem do tuhé pěny a zlehka ručně vmícháme mandle, přidáme do vaječné směsi a ručně vymícháme hladkou hmotu. Vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy(Ø 26 cm) a uhladíme. Formu vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180°C
Horkovzdušná trouba: 160°C
Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 30 minut

Vychladlý korpus podélně rozřízneme.
2. Na náplň smícháme smetanu s oříškovo-nugátovým krémem, smeta-fixem a vyšleháme ručním elektrickým šlehačem do hladkého krému. Odložíme 2 PL na přípravu polevy. 2/3 zbylé náplně namažeme na spodní polovinu korpusu. Přiložíme horní polovinu korpusu a zbylým krémem potřeme povrch a okraj dortu.
3. Na polevu rozpustíme za stálého míchání v kastrůlku zbylý krém a čokoládu. Necháme zchladnout. Polevu nalijeme na povrch dortu a rozetřeme. Povrch a okraje dortu posypeme plátky mandlí. Před podáváním uložíme dort na 1 hodinu do ledničky.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.5.2011 3:29

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist