Slaný chřestový koláč s anglickou

Suroviny

čerstvého listového těsta
275 g
plátků EMENTALER Naše BIO
1 balení
anglické slaniny Vocílka
100 g
bílého chřestu
1 svazek
zakysaná smetana
1 ks
vejce
2 ks
sůl, pepř
másla
5 g

Postup přípravy:

Těsto přeneste do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propíchejte vidličkou a dejte předpéct do trouby předehřáté na 190 °C. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazouchy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Vařte po dobu přibližně 10 minut. Na těsto umístěte chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložte slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a směsí zalijte koláč. Na povrch naneste tenké plátky másla a pečte 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč nechte ve formě zchladnout a podávejte.

Tip: povrch koláče můžete před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2015 1:04| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist