Slaný chřestový koláč s anglickou

Suroviny

čerstvého listového těsta

275 g

plátků EMENTALER Naše BIO

1 balení

anglické slaniny Vocílka

100 g

bílého chřestu

1 svazek

zakysaná smetana

1 ks

vejce

2 ks

sůl, pepř

másla

5 g

Postup přípravy:

Těsto přeneste do kulaté koláčové formy o průměru 26 cm. Propíchejte vidličkou a dejte předpéct do trouby předehřáté na 190 °C. Chřest omyjte, odstraňte dřevnaté konce, oloupejte si 2 cm pod hlavičkou a pokračujte až ke spodnímu konci výhonku. Chřestové pazouchy svažte kuchyňským provázkem, aby se při vaření stonky nepolámaly. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Vařte po dobu přibližně 10 minut. Na těsto umístěte chřest nakrájený na 2 cm kousky, proložte slaninou a plátky sýra. Zakysanou smetanu smíchejte s vejci, osolte, opepřete a směsí zalijte koláč. Na povrch naneste tenké plátky másla a pečte 25 minut při teplotě 180 °C. Koláč je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý. Koláč nechte ve formě zchladnout a podávejte.

Tip: povrch koláče můžete před zapečením posypat sýrem Parmiggiano Reggiano. Koláč tak dostane jemně aromatickou příchuť.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
23.2.2015 1:04| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist