Skvělý salát s pomeranči a banány

Suroviny

pomeranč
6 ks
banán
4 ks
loupané pistácie
80 g
mletá káva
5 KL
mletá skořice
1 špetka
strouhaná hořká čokoláda
60 g
koňak
3 PL
máslo
20 g
pískový cukr
1 PL

Postup přípravy:

Pomeranče nejprve pečlivě omyjeme pod tekoucí horkou vodou a utřeme dosucha. Potom je oloupeme a očištěnou kůru nakrájíme ostrým nožem na tenké nudličky. Ty chvilku povaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím z pomerančů pečlivě odstraníme bílou vrstvu a rozebereme je na jednotlivé dílky. Z každého dílku opět pečlivě odstraníme blanku, takže nám zůstane jen čistá pomerančová masa. Svaříme pět lžiček mleté kávy spolu se skořicí ve zhruba 200 ml vody a přecedíme přes kávový filtr nebo přes husté sítko. V ještě horké kapalině potom rozmícháme jemně nastrouhanou čokoládu, přilijeme koňak a znovu promícháme. Potom si oloupeme všechny banány a nakrájíme je na kolečka silná asi 1 cm.

Promícháme je s dílky pomeranče a nudličkami pomerančové kůry a společně vložíme do čokoládovo-kávové směsi a znovu opatrně promícháme. Ovocný salát rozdělíme na dezertní talíře, do kompotových misek nebo pohárů. Na teflonové pánvi si nejprve lehce opražíme pistáciová jádra, vyjmeme se a pak v ní připravíme s másla, vody a cukru karamel. Nakonec do něj přisypeme pistácie a zkaramelizovanými pistáciemi posypeme pomerančový salát před podáváním. Můžeme podávat i se zmrzlinou.

Hodnocení

4.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.11.2013 7:20| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist