Sirup ze sedmikrásek

Suroviny

květů sedmikrásek

500 g

citrónu

1 ks

cukru krupice

750 g

vody

750 ml

Postup přípravy:

Omyté květy sedmikrásek přelijeme vroucí vodou, přidáme k nim pečlivě odrhnuté a na kousky nakrájené citrony i s kůrou. Necháme den louhovat a pak výluh scedíme přes jemné, nejlépe lněné plátýnko, obsah důkladně vymačkáme. Přidáme cukr, za občasného míchání svaříme do hustoty sirupu. Sedmikráskový sirup necháme dobře vychladnout.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2016 4:01| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist