Sirup z lipového květu

Suroviny

lipového květu
500 g
vody na uvaření
4 l
kyseliny citrónové
4 ČL
cukru
4 dkg
citron
dle potřeby

Postup přípravy:

Natrhané květy rozložte na pár hodin na plech nebo noviny, aby vylezl veškerý hmyz. Květy můžete opláchnout, kromě hmyzu a prachu ale opláchnete i pyl. Celý proces tak urychlíte. Dejte květy do velké nádoby, přidejte na kolečka nakrájený citrón nebo citrón vymačkejte (pokud ho nepoužijete, tak kyselinu citrónovou přidejte až po vylouhování), zalijte převařenou, vychladlou vodou a nechte 24 hodin louhovat. Přeceďte přes gázu nebo přes plátýnko, květy vymačkejte (přidejte kyselinu, pokud ji použijete místo citrónu) a dejte pomalu vařit, abyste získali požadovanou hustotu. Vlijte do sklenic, zavíčkujte a uložte ideálně na chladné, studené místo.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.6.2016 2:51| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist