Šátečky s mletým masem a zelím

Suroviny

listového těsta
1 balení
mletého masa
250 g
kysaného zelí
500 g
velké cibule
1 ks
česneku
2 stroužky
vajec
1 ks
sůl, pepř
dle chuti
sádlo nebo olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dejte ji do větší pánve na rozehřátý tuk a krátce osmažte. Potom přidejte mleté maso, orestujte a ochuťte rozetřeným česnekem, solí a pepřem. Kysané zelí propláchněte, sceďte, pokrájejte a přidejte k masu. Za občasného míchání vařte asi 5 minut. Směs nechte vychladnout. Těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát, rozkrájejte ho na čtverce a každý naplňte zelnou směsí. Okraje čtverců potřete rozkvedlaným vejcem, přeložte na trojúhelník a dobře přimáčkněte. Šátečky naskládejte na plech vyložený pečícím papírem, několikrát propíchněte vidličkou, potřete vejcem (můžete posypat kmínem či hrubou solí) a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Teplotu trouby po 5 minutách snižte na 180 °C a šátečky upečte dozlatova (asi 20 minut).

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.1.2017 1:14| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist