Salát s ovocem a medem

Suroviny

skořice
1 ks
hřebíček
4 ks
kousek pomerančová kůra
hnědý cukr
60 g
med
2 PL
bílý rum
40 ml
ananas
1/2 ks
mandarinka
2 ks
kiwi
2 ks
karambola
1 ks
hroznové víno
150 g
kokosové lupínky

Postup přípravy:

Do 300 ml vody přidáme skořici, hřebíček i kůru a svaříme ji na 23 objemu. V druhém kastrůlku rozpustíme cukr a necháme ho lehce zezlátnout. Pak ho zalijeme scezeným kořeněným nálevem a karamel rozvaříme. Když začne mít sirupovitou konzistenci, odstavíme ho, vmícháme do něj med a rum. Ovoce očistíme a nakrájíme, víno přepůlíme a odstraníme z něj semínka. Nakonec ovoce přelijeme sirupem a posypeme kokosovými lupínky.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.2.2011 9:05| autor: kokinka88

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist