Salát s kachními prsíčky a medem

Suroviny

kachní prsa s kůží
1 ks
brokolice
1/2 ks
červená, žlutá paprika
1 ks
červená čekanka (radicchio)
1/2 ks
med
4 PL
olivový olej
2 PL
sůl
dle chuti
rozinky
40 ks
sladké bílé víno
0,8 dcl
vlašské ořechy
2 PL
balzamikový ocet
1 PL

Postup přípravy:

Omáčka: 40 rozinek, 0,8 dl sladkého bílého vína, 2 lžíce nahrubo nakrájených vlašských ořechů, 2 lžíce medu, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce balzamikového octa

Do kůže prsou uděláme několik zářezů a potřeme je medem smíchaným se solí a olejem. Růžičky brokolice rozkrojíme na čtvrtiny a krátce je spaříme ve vroucí osolené vodě. Ihned je zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Maso zprudka opečeme ze všech stran na teflonové pánvi, přeložíme do pekáčku, dopečeme 15 -18 minut v troubě při 150 °C a necháme nejméně 15 minut dojít při pokojové teplotě. Ořechy a rozinky krátce osmahneme na olivovém oleji a jakmile se začnou rozinky nafukovat, odstavíme směs z ohně a necháme zchladnout. Víno svaříme s medem a balzamikovým octem na hustý sirup, přimícháme rozinky s ořechy a omáčku necháme přejít varem. Čekanku a papriku nakrájíme na proužky a rozdělíme je spolu s brokolicí na talíře. Přidáme kachní prsa nakrájená na jemné plátky, salát doplníme teplou omáčkou a podáváme s pečivem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.4.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist