Ryba pečená s rajčetem a česnekem

ryba-pecena-s-rajcaty-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

filet z mořských ryb (nejlépe bílý)
4 porce
rajče
600 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
cukr
1 ČL
sůl, drcený pepř
dle chuti
bazalka
1 hrst
citrónová šťáva
1 PL
olivový olej
4 PL
parmezán nebo jiný tvrdý sýr
30 g

Postup přípravy:

Porce ryb potřete citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Rajčata spařte a oloupejte. Na třech lžících oleje zpěňte drobně nakrájenou cibuli, pak vmíchejte na kostky nakrájená rajčata i se šťávou, poduste do částečného zahoustnutí, vmíchejte cukr, jemně nasekanou bazalku, podle chuti osolte a opepřete. Pekáček vytřete olejem a naskládejte do něj ryby, které zalijte rajčaty, posypte hrubě nastrouhaným sýrem a vložte do předehřáté trouby. Zvolna pečte asi 20 – 30 minut.

Náš tip: podávejte s brambory nebo bramborovou kaší.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist