Ryba pečená s rajčetem a česnekem

ryba-pecena-s-rajcaty-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

filet z mořských ryb (nejlépe bílý)
4 porce
rajče
600 g
cibule
1 ks
česnek
2 stroužky
cukr
1 ČL
sůl, drcený pepř
dle chuti
bazalka
1 hrst
citrónová šťáva
1 PL
olivový olej
4 PL
parmezán nebo jiný tvrdý sýr
30 g

Postup přípravy:

Porce ryb potřete citrónovou šťávou, osolte a opepřete. Rajčata spařte a oloupejte. Na třech lžících oleje zpěňte drobně nakrájenou cibuli, pak vmíchejte na kostky nakrájená rajčata i se šťávou, poduste do částečného zahoustnutí, vmíchejte cukr, jemně nasekanou bazalku, podle chuti osolte a opepřete. Pekáček vytřete olejem a naskládejte do něj ryby, které zalijte rajčaty, posypte hrubě nastrouhaným sýrem a vložte do předehřáté trouby. Zvolna pečte asi 20 – 30 minut.

Náš tip: podávejte s brambory nebo bramborovou kaší.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist