Pudinková roláda s jahodami

Suroviny

vejce

6 ks

jahody

1 balení

cukr moučka

15 dkg

hladká mouka

15 dkg

mléko

300 ml

vanilkový puding

1 ks

máslo

15 dkg

Postup přípravy:

Začněte tím, že si ze žloutků a cukru vyšleháte pěnu. Do té pak přidejte hladkou mouku, vznikne vám tak těsto. Z bílků potom ušlehejte sníh, který lehce vmíchejte do těsta. Plech vyložte pečícím papírem a těsto na něj rozetřete. Dejte péct do trouby při 180° C na asi 10 min. To je přesně doba na přípravu náplně do rolády. Uvařte vanilkový pudink, do kterého po vychladnutí vmíchejte měkké máslo. Těsto po vychladnutí namažte připravenou pudinkovou náplní, na kterou ještě pokládejte na půlky nakrájené jahody. Opatrně vše zatočte do rolády a dejte ztuhnout do lednice. Potom roládu krájíte na plátky. Pokud máte doma mátu nebo meduňku, můžete dezert ozdobit čerstvými bylinkami.

Recept by Dione

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.2.2016 12:26| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist