Portský krém s želatinou a mandlemi

Suroviny

portské víno
100 ml
citron
1 ks
želatina
6 g
vejce
3 ks
cukr moučka
75 g
vanilkový cukr
1 ks
mandlové lupínky
4 KL
koktejlové třesně
4 ks

Postup přípravy:

Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i šťávu. Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému.

Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout. Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 7:44| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist