Portský krém s želatinou a mandlemi

Suroviny

portské víno

100 ml

citron

1 ks

želatina

6 g

vejce

3 ks

cukr moučka

75 g

vanilkový cukr

1 ks

mandlové lupínky

4 KL

koktejlové třesně

4 ks

Postup přípravy:

Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i šťávu. Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému.

Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout. Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 7:44| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist