Portský krém s želatinou a mandlemi

Suroviny

portské víno

100 ml

citron

1 ks

želatina

6 g

vejce

3 ks

cukr moučka

75 g

vanilkový cukr

1 ks

mandlové lupínky

4 KL

koktejlové třesně

4 ks

Postup přípravy:

Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i šťávu. Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou želatinu.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Vyšleháme hladký krém, který uložíme do chladničky tuhnout. Z bílků vyšleháme pevný sníh, který vmícháme do tuhnoucího krému.

Krémem naplníme zmrzlinové (dezertní) poháry a uložíme je do chladničky úplně ztuhnout. Před podáváním dezert posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme koktejlovou třešinkou.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.3.2011 7:44| autor: (Pegonela)

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist