Portský krém s želatinou a mandlemi
Želatinu namočíme do vody. Necháme ji nabobtnat a pak ji vymačkáme a na malém plameni rozpustíme. Z dobře omytého citronu nejprve ostrouháme kůru a poté vymačkáme i šťávu. Žloutky, oba druhy cukru a citronovou kůru vyšleháme do tuhé pěny. Vmícháme citronovou šťávu, víno a mírně vychladlou...
Něco sladkého a zároveň s alkoholem – to by bylo něco pro našeho tatínka !
může to být moc dobré , ale želatina u nás moc oblíbená není
Portský krém neznán, ale může to být dobré.
Tu chuť si vůbec nedokážu představit. Asi mi nezbývá nic jiného, než recept vyzkoušet
zní to lahodně;)
zní to dost dobře
velmi lákavé
To může být dobré,velmi zajímavý recept.
může být dobré,portské mám ráda :-))
zkusím