Pomazánka z pečeného lilku s vlašskými ořechy

Suroviny

flory s máslem
60 g
lilků
400 g
mletých vlašských ořechů
¾ hrnku
česneku
3 stroužky
strouhaného zázvoru
1 ČL
mletého nového koření
¼ ČL
mletého římského kmínu
½ ČL
olivového oleje (lze vynechat)
2 PL
citrónová šťáva
dle chuti
čerstvě mletý pepř
dle chuti
sůl
dle chuti
sladká paprika na ozdobu
čerstvý koriandr na ozdobu
alobal

Postup přípravy:

Troubu předehřejeme na 200 °C. Kůži lilku na několika místech propíchneme vidličkou, zastříkneme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme asi 45–60 minut nebo dokud není dužina zcela měkká. Upečený lilek necháme mírně zchladnout, potom jej nařízneme po celé délce a lžící vydlabeme dužinu, kterou v cedníku zbavíme přebytečné tekutiny. Ořechy v kuchyňském robotu rozemeleme najemno. Postupně k nim přidáváme všechny další ingredience: Flora s máslem, lilek, strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a koření. Podle chuti přidáme pár kapek citronové šťávy, sůl a pepř. Pro zjemnění a odlehčení pomazánky můžeme za stálého běhu kuchyňského robotu přidat pár kapek olivového oleje. Pomazánku přemístíme do misky a po krajích jemně posypeme mletou sladkou paprikou. Nakonec už jen dozdobíme lístky čerstvého koriandru. Pomazánka se bude skvěle snoubit s pečivem typu pita.

Recept by focus-age

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.9.2016 9:51| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist