Pikantní steaky z lososa se slaninou

Suroviny

steak z lososa

400 g

větší cibule

1 ks

uzená slanina

150 g

pažitka

dle chuti

olej

0,5 dcl

rajčata

200 g

hořčice

1 PL

worcester

1 ČL

citrónová šťáva

dle chuti

bylinky - libeček, bazalka, rozmarýn

dle chuti

sůl

dle chuti

máslo

dle potřeby

Postup přípravy:

Steaky z lososa osušíme ubrouskem,  z obou stran osolíme a necháme odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, naskládáme na talíř a potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a citrónovou šťávou. Nejméně půl hodiny ponecháme v chladu, aby rybí maso nasáklo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzenou slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme bylinky. Vše smícháme a osolíme a na prkénku sekáčkem nebo velkým nožem usekáme na jemnou pastu. Vyndáme steaky, nožem z nich otřeme přebytečnou marinádu a na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách. Opékáme jen krátce, aby maso ještě nebylo hotové – musí zůstat růžové. Opečené porce naskládáme vedle sebe do pekáče vymaštěného máslem a na každý steak dáme kopeček posekané pasty. Pekáč vložíme do grilu nebo nahoru do rozpálené trouby a zapečeme, až se slanina začne škvařit a cibule zezlátne. Přílohy: opékané brambory, krokety nebo hranolky.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2013 9:18| autor: Katka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist