Steaky z lososa osušíme ubrouskem, z obou stran osolíme a necháme odpočinout. Přebytečnou vodu otřeme, naskládáme na talíř a potřeme hořčicí, pokapeme worcesterem a citrónovou šťávou. Nejméně půl hodiny ponecháme v chladu, aby rybí maso nasáklo. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, uzenou slaninu nakrájíme na nudličky. Přidáme bylinky. Vše smícháme a osolíme a na prkénku sekáčkem nebo velkým nožem usekáme na jemnou pastu. Vyndáme steaky, nožem z nich otřeme přebytečnou marinádu a na rozehřátém oleji zvolna opečeme po obou stranách. Opékáme jen krátce, aby maso ještě nebylo hotové – musí zůstat růžové. Opečené porce naskládáme vedle sebe do pekáče vymaštěného máslem a na každý steak dáme kopeček posekané pasty. Pekáč vložíme do grilu nebo nahoru do rozpálené trouby a zapečeme, až se slanina začne škvařit a cibule zezlátne. Přílohy: opékané brambory, krokety nebo hranolky.