Pečená dýně s jogurtem

Suroviny

dýně Hokaido

1 ks

česneku

5 stroužků

šalvěje

3 snítky

bílého jogurtu Selský od Hollandia (malý)

1 balení

citrónové šťávy

2 PL

sůl

dle chuti

olivový olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky. Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Dýni doplníme Selským bílým jogurtem.

Tip: bílý jogurt je dobré ochutit čerstvou citrónovou šťávou a solí.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:07| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist