Pečená dýně s jogurtem

Suroviny

dýně Hokaido

1 ks

česneku

5 stroužků

šalvěje

3 snítky

bílého jogurtu Selský od Hollandia (malý)

1 balení

citrónové šťávy

2 PL

sůl

dle chuti

olivový olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky. Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme. Dýni doplníme Selským bílým jogurtem.

Tip: bílý jogurt je dobré ochutit čerstvou citrónovou šťávou a solí.

Hodnocení

2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
5.11.2016 3:07| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist