Obalované vepřové řízečky v cornflakes

Suroviny

vepřový řízek
600 g
vejce
2 ks
hladká mouka
4 PL
miska cornflake
1
brambor
1,5 kg
máslo
80 g
mléko
200 ml
cibule
2 ks
olej
petrželka
sůl

Postup přípravy:

Cornflakes nasypeme do dvou do sebe vložených mikrotenových sáčků a rozdrťte na menší lupínky. Naklepejte vepřové řízečky lehce osolte a klasicky obalte – v mouce, rozšlehaných vejcích a cornflakes místo strouhanky. Řízky osmažte na rozpáleném oleji.

Oloupané brambory uvařte v osolené vodě. Ve větším hrnci rozpusťte máslo, přidejte jemně nakrájenou cibulku a zpěňte ji. Přidejte brambory, rozšťouchejte je a lehce opečte. Přilijte mléko a provařte. Osolte a přidejte nasekanou petrželku.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.5.2011 3:58| autor: stepanecka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist