Meduňkový sirup s citrónem

Suroviny

meduňky (nať s listy)

200 g

kyseliny citrónové

2 ČL

cukru krupice

1 kg

citrónu

2 ks

vody na uvaření

2 l

Postup přípravy:

Stonky meduňky s listy nasekáme nebo nastříháme na drobné kousky, dáme do mísy, přidáme 2 ks omytých citrónů i s kůrou nakrájené na kolečka (pecky odstraníme). Zalijeme 2 l převařené a vychladlé vody a necháme 48 hodin vyluhovat. Výluh přecedíme, nalijeme do hrnce, přidáme cukr, kyselinu citrónovou a na mírném ohni zahřejeme, až se cukr rozpustí. Sirup necháme vychladnout a nalijeme do lahví. Sirup mícháme se studenou vodou nebo vychlazenou minerálkou a ledem nebo můžeme tímto sirupem ochutit čaj.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.6.2016 3:30| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist