Marcipánová hmota

marcipan-1100x618.jpg Zdroj: www.shutterstock.com

Suroviny

polotučné sušené mléko
150 g
moučkový cukr
150 g
olej
3 PL
voda
3 PL
mandlové aroma
1 ČL
potravinářská barva
dle potřeby
kousek čokolády
dle potřeby

Postup přípravy:

Mléko s cukrem prosejeme, přidáme olej, vodu, aroma a důkladně propracujeme na hustou hmotu. Rozdělíme ji na tři různě veliké části tak, aby se velikostí lišily jen malinko. Největší část obarvíme na červeno, prostřední na zeleno, nejmenší část necháme neobarvenou. Z červené hmoty vymodelujeme kuličky o velikosti většího ořechu.

Neobarvenou hmotu rozdělíme na tolik částí, kolik máme červených kuliček. Bílou hmotu rozválíme na placičku a červenou kuličku do ní zabalíme. Stejným způsobem zabalíme bílé kuličky do zelené hmoty. Každou zelenou kouli rozkrojíme ostrým nožem na čtvrtiny. Čokoládu zahřejeme (v mikrovlnce nebo vodní lázni) a párátkem namočeným v čokoládě naznačíme zrníčka.

Foto zdroj: shutterstock.com

Hodnocení

4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.10.2012 9:06| autor: Terunka

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist