Marcipánová hmota
Mléko s cukrem prosejeme, přidáme olej, vodu, aroma a důkladně propracujeme na hustou hmotu. Rozdělíme ji na tři různě veliké části tak, aby se velikostí lišily jen malinko. Největší část obarvíme na červeno, prostřední na zeleno, nejmenší část necháme neobarvenou. Z červené...
Marcipánové melounky vypadajú veľmi pekne a dekoratívne.
Marcipán miluju ale dělat se mi ho nechce a tak ho kupuji hotový.
pořád se mi drolí, něco dělám špatně
moc se mi nedaří, nějak se mi drolí
Moje mladší vnučka miluje marcipán, takže recept jsem vytiskla a hned zkusím.
Tohle určitě vyzkouším, syn miluje marcipán!
Já marcipán mám moc ráda, ale opravdovský, toto je spíše náhražka. Pravý marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou oloupané a rozdrcené sladké mandle a cukr, které se prohnětou do požadované konzistence, případně se zahřívají a odpařují do požadované vlhkosti. Jejich vzájemný poměr není přesně stanoven, ale obecně platí, že čím větší podíl mandlí, tím vyšší jakost marcipánu.
marcipán moc nemusím, na mě je hodně sladký
Krásně vypadající melounky z marcipánu – tohle moje holky milují !
Pamatuju si marcipánové postavičky, které jsme jedli jako malý, dneska už marcipán nevyhledávám, ale určitě potěší děti:ú)
velmi se mi líbí a chutanjí mi výrobky z marcipánu, ale já na to nemám trpělivost
Marcipánové melounky budou určitě mňamka.Marcipán mám ráda.
Přesně takovéto věci mám moc ráda a melounky si zkusím určitě vyrobit. Jsem na sladké.
Tohle se u nás neuchytí, nemáme marcipán rádi, je to strašně sladký.