Lahodná domácí višňová griotka

Suroviny

višně
2 kg
cukr
500 g
hvězdička badyánu
4 ks
hřebíček
4 ks
kolečko citrónu
2 ks
ořech
1 hrnků
skořice
1 ks
vodka
2 dcl
celofán
1 ks

Postup přípravy:

Zralé višně omyjeme, vrstvy višní prosypeme cukrem s přídavkem koření, nakrájeným citrónem a ořechem. Sklenici ovážeme celofánem a necháme 14-21 dnů macerovat. Macerát (výluh) scedíme přes sítko s plátnem a naředíme v poměru 2:1 vodkou, 2 díly macerátu, 1 díl vodky, máme-li rádi griotku sladší a méně alkoholu naředíme v poměru 3:1.

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 33x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.7.2015 5:57| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist