Kuřecí prsa na pomerančích

kureci-prsa-na-pomerancich-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

kuřecí prsa
500 g
pomeranče
2 ks
jablka
2 ks
olivový olej
2 lžíce
tymián
lžička
bobkový list
na provonění
bílé víno
sklenka
hladká mouka
20 g
pomerančová šťáva
z 1 ks pomeranče
petrželka
na ozdobu
sůl a pepř
na dochucení

Postup přípravy:

Kuřecí prsa nařízneme a připravíme si kapsu. Osolíme, potřeme tymiánem, olejem a naplníme dílky oloupaného pomeranče, dílky jablek, přidáme bobkový list a petrželku. Pečeme pod pokličkou na olivovém oleji. Když je maso téměř hotové, odkryjeme, přilijeme víno a za častého polévání dopečeme. Maso vyjmeme a do omáčky přidáme kůru a šťávu z jednoho pomeranče. Zahustíme moukou, zakápneme vodou a povaříme. Někdy se do omáčky přidává šlehačka. Když je vše hotové, maso naporcujeme, obložíme plátky pomeranče a přelijeme omáčkou.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
29.6.2020 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist