Pečené kuře s bramborami a gyros kořením

Suroviny

kuře

1 ks

brambory

1 kg

velká cibule

2 ks

česnek

5-7 stroužků

plnotučná hořčice

2 PL

citrónová šťáva

2 PL

drcený kmín, mletý pepř, sůl

dle chuti

olej

2 PL

koření gyros

dle chuti

Postup přípravy:

Oloupané, omyté a osušené brambory nakrájíme, promícháme s olejem. Osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, citrónovou šťávu, na plátky nakrájený oloupaný česnek a znovu promícháme. Necháme 30-60 minut odležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na silnější kolečka a rozprostřeme na dno suchého pekáče. Na cibuli rozložíme brambory. Na povrch naskládáme osolené čtvrtky kuřete a posypeme gyrosovým kořením. Nepodléváme, cibule a maso pustí dost šťávy. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 220°C. Po 40 minutách odkryjeme a ještě asi 20 minut dopečeme doměkka. Porce masa můžeme občas přelít vypečenou šťávou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.3.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist