Kuře na kari se smetanou a jablkem

Suroviny

kuře
1 ks
máslo
50 g
libový uzený bůček
50 g
lžička kari
1
cibule
50 g
kyselé jablko
1 ks
hladká mouka
30 g
kysaná smetana
250 g
sůl

Postup přípravy:

V kastrolu rozpusťte nakrájený uzený bůček, přidejte máslo a naporcované kuře. Zvolna opékejte, a když začne kuře chytat barvu, přidejte nakrájenou cibuli, sůl a kari koření. Podlijte horkou vodou nebo vývarem, zakryjte a duste, dokud maso nebude hotové.

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

V průběhu vaření přidejte ještě oloupané a na kousky nakrájené jablko. Hotové maso vyjměte, šťávu vysmahněte a zalijte smetanou, ve které jste rozmíchali mouku. Provařte a omáčkou na talíři přelijte kuřecí porce.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.10.2011 10:05

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist