Kuře na cibuli s černým pivem

Suroviny

kuřecí stehna

4 ks

větší cibule

2 ks

marináda pepř/hořčice

1/2 balíčku

černé pivo

500 ml

máslo

50 g

hladká mouka

20 g

sůl

dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí stehna dobře očistíme. Uděláme si marinádu podle návodu na sáčku (jen z poloviční dávky), stehna touto směsí po všech stranách potřeme a necháme v chladnu asi 45 minut odležet. Do máslem vymazaného pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a položíme na vrstvu marinovaná kuřecí stehna. Pokud snad zbyla marináda, přidáme ji k masu, zalijeme černým pivem (1/4 l) a dáme péci do vyhřáté trouby. Maso při pečení často poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme zbytkem černého piva až do změknutí masa (asi 45 minut). Měkké maso vyndáme, vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou a provaříme. Pak vložíme maso zpět a prohřejeme. Podle potřeby můžeme dosolit.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist