Kuře na cibuli s černým pivem

Suroviny

kuřecí stehna
4 ks
větší cibule
2 ks
marináda pepř/hořčice
1/2 balíčku
černé pivo
500 ml
máslo
50 g
hladká mouka
20 g
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Kuřecí stehna dobře očistíme. Uděláme si marinádu podle návodu na sáčku (jen z poloviční dávky), stehna touto směsí po všech stranách potřeme a necháme v chladnu asi 45 minut odležet. Do máslem vymazaného pekáče dáme nahrubo nakrájenou cibuli a položíme na vrstvu marinovaná kuřecí stehna. Pokud snad zbyla marináda, přidáme ji k masu, zalijeme černým pivem (1/4 l) a dáme péci do vyhřáté trouby. Maso při pečení často poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme zbytkem černého piva až do změknutí masa (asi 45 minut). Měkké maso vyndáme, vypečenou šťávu zahustíme hladkou moukou a provaříme. Pak vložíme maso zpět a prohřejeme. Podle potřeby můžeme dosolit.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
11.8.2017 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist