Kuřátka s hráškovou nádivkou

Suroviny

menší kuřátka o váze okolo 650 g

4 ks

pár plátků másla na pokladení kuřete

sůl a pepř na dochucení

citróny

2 ks

rozmarýnu

snítky

den staré housky

3 ks

mléka

4 PL

muškátového oříšku

1 špetka

vejce

2 ks

mladého hrášku

200 g

másla

50 g

cukru

1 ČL

Postup přípravy:

Nádivka: 3 den staré housky, 4 lžíce mléka , špetka muškátového oříšku, sůl a pepř na dochucení, 2 vejce , 200 g mladého hrášku, 50 g másla , lžička cukru

Kuřata omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete. Připravte si nádivku: hrášek povařte nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, sceďte a nechte odkapat. Pak ho poduste na másle, oslaďte, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Přidejte housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř. Sníh ze dvou bílků vymíchejte dotuha a přidejte k nádivce. Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplňte nádivkou. Kuřata svažte kuchyňským provázkem, poklaďte plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidejte citrony nakrájené na poloviny a pečte ve středně horké troubě lehce dozlatova celkem 50-60 minut.

Recept by Naše bio

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.3.2015 9:03| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist