Kuřátka s hráškovou nádivkou

Suroviny

menší kuřátka o váze okolo 650 g
4 ks
pár plátků másla na pokladení kuřete
sůl a pepř na dochucení
citróny
2 ks
rozmarýnu
snítky
den staré housky
3 ks
mléka
4 PL
muškátového oříšku
1 špetka
vejce
2 ks
mladého hrášku
200 g
másla
50 g
cukru
1 ČL

Postup přípravy:

Nádivka: 3 den staré housky, 4 lžíce mléka , špetka muškátového oříšku, sůl a pepř na dochucení, 2 vejce , 200 g mladého hrášku, 50 g másla , lžička cukru

Kuřata omyjte, osušte, důkladně osolte a opepřete. Připravte si nádivku: hrášek povařte nepřikrytý v osolené vařící vodě 5 minut, sceďte a nechte odkapat. Pak ho poduste na másle, oslaďte, osolte, opepřete a lehce promíchejte. Přidejte housky namočené v mléce, žloutky, muškátový oříšek, sůl a pepř. Sníh ze dvou bílků vymíchejte dotuha a přidejte k nádivce. Prostor uvnitř břišní dutiny kuřátek vyplňte nádivkou. Kuřata svažte kuchyňským provázkem, poklaďte plátky másla, snítkami rozmarýnu, přidejte citrony nakrájené na poloviny a pečte ve středně horké troubě lehce dozlatova celkem 50-60 minut.

Recept by Naše bio

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.3.2015 9:03| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist