Králík z Martinique a bramborové gnocchi

kralik-1100x618.jpg Zdroj: profimedia.cz

Suroviny

králičí maso
520 g
cibule
1 ks
rajský protlak
40 g
česnek
3 stroužky
bílé víno
4 lžíce
rum
trochu
olej
na opečení
brambory
350 g
hrubá mouka
80 g
vejce
1 ks
kypřící prášek
špetka
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
tymián
na dochucení

Postup přípravy:

Králíka naporcujeme. Na rozehřátém oleji opečeme maso dozlatova, přidáme nakrájenou cibuli, česnek a orestujeme. Stáhneme z ohně, polijeme rumem a zapálíme. Jakmile rum přestane hořet, vrátíme maso na plamen. Přidáme rajský protlak, přelijeme bílým vínem, osolíme, opepříme, okořeníme a necháme táhnout pod pokličkou asi 50 minut.

Bramborové gnocchi vyrobíme takto: vařené brambory oloupeme, prolisujeme do mísy, osolíme, zasypeme moukou, přidáme vejce, kypřící prášek a vypracujeme vláčné těsto. Z těsta formujeme válečky silné asi 2 cm. Nočky na obou stranách vidličkou lehce zmáčkneme. Vaříme v osolené vodě na mírném plameni asi 8 minut, dokud nevyplavou napovrch. Vařené opatrně vyndáme a necháme okapat.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.3.2020 1:45| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist