Koláč z kysaného zelí

Suroviny

kysané zelí
1 kg
vejce
2 ks
mléka
1/2 hrnku
oleje
1/2 hrnku
prášku do pečiva
1 balíček
polohrubé mouky
2 hrnky
másla
1 PL
česneku
4 stroužky
strouhanky
1 hrst
soli
1 špetka

Postup přípravy:

Kysané zelí nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Pořádně promícháme a vznikne nám středně husté těsto. Připravíme si plech, vymastíme ho a vysypeme strouhankou. Poté do něj vlijeme těsto, které uhladíme stěrkou po celé ploše plechu. Vrch těsta potřeme olejem. Dáme péct do předehřáté toruby na 180 – 200 °C do doby než je povrch koláče zlatavý (cca 30 minut). Upečený ještě horký koláč potřeme rozehřátým máslem s utřenými česneky.

Hodnocení

3.4  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.5.2016 12:59| autor: ustarana

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist