Koláč z kysaného zelí

Suroviny

kysané zelí

1 kg

vejce

2 ks

mléka

1/2 hrnku

oleje

1/2 hrnku

prášku do pečiva

1 balíček

polohrubé mouky

2 hrnky

másla

1 PL

česneku

4 stroužky

strouhanky

1 hrst

soli

1 špetka

Postup přípravy:

Kysané zelí nadrobno nakrájíme, přidáme vejce, olej, mléko, prášek do pečiva a mouku. Pořádně promícháme a vznikne nám středně husté těsto. Připravíme si plech, vymastíme ho a vysypeme strouhankou. Poté do něj vlijeme těsto, které uhladíme stěrkou po celé ploše plechu. Vrch těsta potřeme olejem. Dáme péct do předehřáté toruby na 180 – 200 °C do doby než je povrch koláče zlatavý (cca 30 minut). Upečený ještě horký koláč potřeme rozehřátým máslem s utřenými česneky.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
27.5.2016 12:59| autor: ustarana

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist