Jemný holandský řízek

Suroviny

vepřová plec
500 g
sýr eidam 40%
200 g
vejce
3 ks
smetana na vaření 12%
150 ml
drcený pepř
1 špetka
strouhanka
1 balení
sůl
1 PL
sádlo na smažení
1 ks

Postup přípravy:

Pomleté maso promícháme se smetanou a v uzavřené nádobě necháme přes noc v lednici odpočinout. Sýr na jemno nastrouháme, přidáme k masu, opepříme a osolíme dle chuti a pořádně promícháme. V lehce navlhčených dlaních tvarujeme karbanátky, které protáhneme v rozšlehaných vejcích (ta zlehka osolíme) a ve strouhance, tento postup opakujeme ještě jednou. Smažíme velmi pozvolna na rozpáleném sádle z obou stran.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.6.2015 8:58| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist